'Fearless creativity is born out of (inner) peace.'

Al ruim 20 jaar werk en studeer ik in het domein van de therapie, traumaverwerking, systemisch werk en coaching. Een tweede carriere na mijn masters in Theaterwetenschappen, want daarnaast ben ik dramaturg en heb ik veel liefde voor de kunsten en de verhalen die hierin tot expressie worden gebracht. 

Sinds de laatste 8 jaar heb ik mij specifieker willen toeleggen op het laten stromen van je creatiekracht, het creëren van een nieuw narratief voor jezelf en anderen, de diepere energie en wijsheid van de vrouw, het vrijmaken van je unieke geluid en het volledig leven van je (ziels)missie. Mijn fascinatie hierin voor mezelf, de mensheid, mijn klanten en het leven in ruimere zin, zal nooit stoppen..

Martine Nauta

Hoe mijn reis begon

Een jaar of 9 geleden, had ik een periode dat ik merkte dat ik het contact met mezelf, mijn diepste verlangen en eigen regie was verloren. Ondanks mijn natuurlijke drang naar autonomie was ik me teveel gaan aanpassen aan mijn omgeving en teveel van mezelf afgedreven. Ik merkte hoezeer dit mijn hele gevoel van levensgeluk beïnvloedde, ik kwam er even niet bij, terwijl mijn leven van buitenaf gezien er echt heel goed uitzag. Het werd een tijd van opnieuw ontdekken en vooral dieper zakken in mijn lichaam en eigen essentie van vrouwelijkheid, het dieper omarmen van mijn eigen persoonlijke verhaal en het collectieve verhaal van de vrouw nu en in de geschiedenis. Ik maakte op een nieuwe manier contact met de natuurlijke cyclus van mezelf en van het leven. Op zo’n manier dat mijn energie en creativiteit in alle aspecten van mijn zijn stap voor stap weer kon beginnen met stromen!

‘The future is female’ en het is belangrijk dat we ons in onze nieuwe stappen gesteund en geïnspireerd voelen en verbonden met elkaar. De hele vrouwelijke energie is een enorme bewustzijns- en ontwikkelingssprong aan het maken! De tijd is rijp voor een nieuw narratief voor iedere vrouw en die creëren we samen én ieder op haar eigen manier. Ik weet dat het belangrijk is dat vrouwen nu gaan opstaan met al haar kwaliteiten en dat ze weet hoe ze zich op een vruchtbare manier wil verhouden tot het mannelijke. De wereld vraagt erom dat ze haar unieke geluid deelt. Weet wie je bent en wat jij wilt delen met de wereld!

Mijn reis

Dit vraagt ook wat van onszelf, namelijk dat we open staan voor onze eigen kwetsbaarheid, overtuigingen en eventuele persoonlijke of collectieve (culturele) wonden die daar onder liggen. Dat we steeds bewuster worden van wat ons lichaam ons vertelt.

Mijn eigen verlangen is al jaren om tot in het diepst van mijn cellen en volledig vanuit mijn creatieve stroom en flow te leven. Om alles wat ik doe te doen vanuit liefde en passie. (Niet mogelijk zonder ook mijn eigen schaduwkanten en die van het leven zelf te herkennen) Liefde voor het leven, voor mezelf, voor de mensheid, onze cratiekracht, de aarde enzovoort. Kiezen uit liefde en niet uit angst….. op een manier waarbij het vrouwelijk en het mannelijke helemaal in evenwicht voelt.

Mijn creatieve flow en diepste verlangen is hiervoor mijn leidraad geworden voor de keuzes die ik maak.

Mijn missie

Ik vind het ontdekken waar wij heden staan als vrouw zowel in de kunsten, de wetenschap, spiritueel bewustzijn als de ambachten een waar avontuur en fascinatie, dat me nooit verveelt en altijd inspireert. 

Naast de kunsten, de algehele wetenschap ben ik ook een liefhebber van het spirituele en mystieke. 

Met mijn partner ben ik al 23 jaar samen. Met hem heb ik vele reizen mogen maken en 5 jaar in en rond Afrika gewoond. De laatste jaren zijn we op dit vlak rustiger geworden en houden we meer rekening met wat we denken dat de aardbol van ons kan gebruiken en onze eigen behoefte aan diepere wortels. Onze 3 kinderen zijn mijn grote leerschool, inspiratie en liefdes.

Ik houd me graag bezig met het inspireren en ondersteunen van vrouwen die (nog) meer vanuit hun eigen flow willen leven. Vrouwen die meer inzicht willen krijgen in wie ze zijn en welke plek ze willen innemen. Vrouwen die vanuit hun eigen authentieke stem een bijdrage willen leveren aan de wereld en volledig vertrouwen en houvast in zichzelf willen ervaren. Vrouwen die meer soevereiniteit willen ervaren in hun relaties, in hun sensualiteit en seksualiteit, in hun werk en privé leven. Vrouwen die vanuit hun hart en heupen hun leven willen ownen en zich willen ontdoen van de verwachtingen en aangeleerde patronen van buitenaf. Vrouwen die hun volledige creatiekracht en magie willen ervaren. En vaak begint dat bij kleine dingen en dat is helemaal prima! Let’s roll!

Afgeronde opleidingen in een notendop

CG9A9939-2-2

Gevolgde trainingen

 • Awaken As Love Training – Awaken as Love
 • VITA ‘Sex, love & Relationship’ Coaching – Layla Martin
 • 50 uur Ashtanga yoga – Delight yoga
 • Opleiding Systemic Healing (familieopstellingen) – Loes Koot
 • Jaaropleiding Kracht van Ademen
 • 50 uur tantra training – Nieuwe Yogaschool
 • Wild woman training – Afke Reijenga 
 • Munay-Ki inwijdingen
 • Rite of the Womb
 • Mini Vision Quest
 • Storytelling – Mieke Bouma
 • Sacred Money Archetypes course
 • Theorie U (Otto Scharmer)
 • Happiness and Silence Program van Art of Living

Inspirerende vrouwen

 • Brené Brown
 • Elizabeth Gilbert
 • Hiro Boga
 • Nancy Smith (The Anatomy of Peace)
 • Rupi Kaur
 • Adelheid Roosen
 • Wende Snijders
 • Layla Martin
 • Sarah Domogala
 • Els van Steijn
 • Afke Reijenga
 • Clarissa Pinkola Estes
 • Satya Katiza
 • Wijze Arikaanse en Zuid-Amerikaanse vrouwen
En nog vele anderen!

Wat mijn reis opleverde

Ik prijs me gelukkig dat ik in de gelegenheid ben geweest om op mijn reisavonturen veel verschillende mensen in de wereld te hebben ontmoet die hebben kunnen bijdragen aan mijn (persoonlijke) zoektocht naar…

Meer verbinding, heelheid, Creativiteit & Inspiratie

Samenwerken?

 • Om werkelijke stappen te kunnen zetten is het belangrijk dat jij met jouw wens en behoefte bij mij aan het juiste adres bent. Vandaar dat ik je graag uitnodig voor een kennismakingsgesprek.
 • Dan bespreken we wat jij wilt bereiken en vertel ik je wat je bij mij kunt verwachten. Zo kun jij ervaren of ik de juiste persoon voor je ben.
 • Als je al weet dat je wilt starten, plan dan een afspraak in voor een intakegesprek en ontvang gelijk de bijbehorende intake vragenlijst en voel hoe de innerlijke shift hiermee al inzet.
 • Als we elkaar al kennen, kun je altijd via deze weg een nieuwe afspraak inplannen!

11&12 april 2025

Theatercollege

Ode aan de vrouwelijke seksualiteit

Wat is vrouwelijke seksualiteit nog meer dan wat we in onze cultuur en gemeenschap hebben meegekregen? Wat is eigenlijk de geschiedenis van de vrouwelijke seksualiteit? 

En heel belangrijk: als we gaan zien dat onze echte kracht en macht ligt in de volledige eigenaarschap over onze eigen seksualiteit…… hoe komen we daar dan?   

Verhalen, kennis en vrolijke interactieve momenten voor vrouwen , maar mannen zijn zeker welkom!

BELANGRIJK

Nieuw-Vrouwelijk-Leiderschap-Events

Half JAAR PROGRAMMA

Nieuw Vrouwelijk Leiderschap

Het half jaar programma wat je niet mag vergeten. Ontwikkelen van bewust bezield persoonlijk leiderschap, inzetbaar in werk en privéleven. Op weg naar het volledig volgen van jouw innerlijke kompas en naar meer vrijheid, verbondenheid en zusterschap.

Sisterhood

Sisterhood en een netwerk ervaren van steun is binnen Nieuw Vrouwelijk Leiderschap enorm belangrijk. Als het lukt om de neiging tot vergelijken of jaloezie om te zetten in een daadwerkelijk eerlijk delen met elkaar, ontstaan er prachtige connecties en versnelde persoonlijke transformaties en een meer natuurlijke steunende balans tussen vrouwen. We hebben elkaar nodig om onszelf daadwerkelijk te leren kennen en de vervulling te vinden die we zoeken. En je hoeft het niet alleen te doen! In het halfjaar programma en op de verdiepdagen is het altijd ons doel om het gevoel van sisterhood met elkaar te creëren. We are in this together!

With Love!