Je bekijkt nu Energie volgt jouw intentie

Energie volgt jouw intentie

Deze blog heeft de intentie om jou meer helderheid te geven over hoe het zetten van intenties voor jezelf je kan ondersteunen in jouw leiderschap. Dit ondersteunt mijn missie om jou systematisch steeds meer tools in handen te geven om steeds krachtiger regie te ervaren over jóuw missie.

Leiderschap is helderheid hebben over waar je heen gaat. Soms weet je het nog niet precies op de lange termijn, maar vaak weten we het wel op de korte termijn (en soms andersom!).
En elk moment kunnen we een intentie voor onszelf zetten die ondersteunt wat nodig is om bij jouw doel te komen.
Elk moment kunnen we kiezen waar we onze focus op willen leggen, wat we willen creëren, wat we willen ontwikkelen wat de weg ondersteunt om bij jouw doel te komen.

Intenties zetten is afstemmen op wat er nu is, om van daaruit een gevoel te krijgen voor wat er nodig is om in de richting van je gewenste situatie te komen.
Je verbindt je aandacht met wat nodig is om je focus op te richten om in de richting van deze gewenste situatie te bewegen. The energy flows where your intention goes! Oftewel wat je aandacht geeft, groeit.
Zo kun je steeds meer gaan ervaren dat je op je eigen spoor blijft, in plaats van je te laten afleiden door gebeurtenissen of ruis om je heen….. terwijl je wérkt met de omstandigheden of verrassingen op de weg. Zo kun je steeds meer merken hoe je soms juist met de omstandigheden of juist om de omstandigheden heen, je pad kunt blijven volgen.
Leiderschap pur sang!

Nu op dit moment, neem even een moment om helemaal met jezelf in te checken. Sluit even je ogen als het kan. Maak even contact met je hele lichaam. Adem een paar keer diep door tot aan je voeten zodat je helemaal in je lichaam komt. Stem je af op waar jij heen wilt bewegen. Wat heeft vandaag van jou nodig om bij jouw missie te komen? En hoe zou je je intentie van vandaag formuleren? Schrijf hem op in je notitie boek als je merkt dat dit je helpt.
Check halverwege de dag met jezelf: volg ik nog steeds mijn intentie of ben ik van mijn pad af geraakt?
Je eigen intentie volgen is een training die je kunt doen met jezelf. Een training die er voor zorgt dat je op je eigen pad blijft. Je eigen focus houdt op het pad van jouw missie, waarbij jij de regie hebt. Waarbij je werkt met de omstandigheden maar je niet van je pad af laat brengen, je laat omhullen door mist of ruis of op een andere manier je af laat brengen van jouw missie.

Be creative
and playful met
je intenties!

Voorbeelden zijn:

Vandaag dans ik door de dag.

Vandaag ben ik compassievol
Vandaag focus ik vooral op mijn eigen doelen.(zoals…..)
Vandaag ben ik mild voor mezelf.
Vandaag zoek ik vooral verbinding
Vandaag ben ik vooral nieuwsgierig
Vandaag ga ik op onderzoek uit
Vandaag neem ik rust
Vandaag is mijn intentie om geen suiker te eten
Vandaag is het mijn intentie om goed voor mezelf te zorgen
Vandaag treed ik met open houding tegemoed
Vandaag zoek ik vooral de positieve intenties van wat er op me afkomt.
Vandaag train ik mezelf in aanmoedigende gedachten.
Vandaag luister ik.

Succes!

Met goede intenties, verblijf ik,
Martine Nauta