Heel de moederwond en activeer je innerlijke moeder

24nov10:3015:00Heel de moederwond en activeer je innerlijke moederBeweeg van een gevoel van tekortkoming naar (innerlijke) overvloed, goed genoeg zijn en meer creatieve flow door het helen van jouw moederwond.

Event Details

Je moeder is jouw poort geweest via wie je op deze wereld bent gekomen, bent gevoed en begeleid in je ontwikkeling naar volwassenheid. Je moeder kon je daarin geven wat ze had en meer niet. Door allerlei omstandigheden is dit niet altijd helemaal geweest wat jij nodig had. Vaak zijn we niet in onze volledigheid, behoeften en verlangens gezien en erkend. Net zoals jouw moeder dit bijvoorbeeld ook bij haar moeder heeft ervaren. Als kind interpreteren we dit vaak naar een gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’, ‘er is iets mis met mij zijn’, ‘niet gezien voelen’ of ‘afgewezen voelen’. Het laatste wat we zullen doen als kind is onze moeder afvallen, want die hebben we hard nodig om te overleven.

Het kan dus zijn dat jij je als kind niet welkom voelde met alles wie je bent. Het kan daardoor heel goed zijn dat je in je volwassen leven nog altijd niet de toestemming, veiligheid of ruimte voelt om wel helemaal je eigen behoeften en verlangens te mogen uiten en volgen. Vaak ontstaat er ergens diep binnenin een gevoel van ‘tekort’, een tekort aan liefde of een gevoel van ‘er is iets mis met mij’. Er zijn plaatsen in jezelf waar de liefde niet heeft kunnen stromen. Onder dit tekort vinden we de Moederwond.. De moederwond is die plek waar we de pijn voelen van dit tekort aan liefde, de pijn waarover we de overtuiging hebben gecreëerd dat we niet goed genoeg zijn, dat er iets mis met ons is waardoor we die liefde niet verdienen. Vaak zijn we erg ons best gaan doen om dit wel te krijgen. Zijn we een kei geworden in ons aanpassen of ons gedragen zoals je moeder of de buitenwereld van je verlangde in de hoop deze liefde alsnog te krijgen. Die liefde kwam evengoed niet…. (en vaak zijn dit gedragspatronen die ook in ons latere leven terugkomen). Vaak zijn we ons kleiner gaan maken dan we zijn, omdat je de boodschap kreeg dat je ook niet meer waard was dan dat of vooral je moeder niet te ontgroeien. Als kind zijn we ongelooflijk loyaal aan onze ouders en ook in ons volwassen leven blijven onze innerlijke kinderen erg loyaal aan die eerste band met moeder.

Dit kan een obstakel zijn in het leven van je volledige potentie omdat je daarin veel groter bent dan je is aangeleerd. Dit kan een obstakel zijn in je creatieve flow omdat deze uit jouw unieke essentie komt en deze nooit is gewaardeerd en misschien zelfs wel is afgewezen door bepaalde opmerkingen die je kreeg. Dit kan een obstakel zijn om je volledige eigenwaarde te voelen, omdat je al zo jong dacht niet goed genoeg te zijn. Dit kan een obstakel zijn in je volledige gevoel van autonomie, in je vriendschappen of intieme relaties, waardoor je je niet altijd heel voelt. We besteden onder andere aandacht aan het activeren van je eigen innerlijke moeder en moeder aarde als overstijgende moederfiguur waar je altijd welkom bent.

De moederwond helen kost tijd. De wond ziet er bij iedereen anders uit. Misschien is deze sessie voor jou een begin van de heling of zit je er al in en helpt het je je heling te vervolgen. Je krijgt genoeg tips mee om de heling op jouw manier verder te vervolgen.

Locatie in Leiden wordt nog bekend gemaakt. Thee en kleine snacks zijn aanwezig. Neem eventueel zelf iets mee voor de grotere trek.

Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers

Tijd

24 November 2024 10:30 - 15:00(GMT+02:00)

Locatie

Leiden

Other Events

Geef een reactie